Julian Jordan

Van one-to-watch tot leider van het peloton, de snelle opstijging van Julian Jordan door de dansmuziekwereld was iets om te aanschouwen. Het is geen verrassing gezien de frisse kwaliteit van zijn producties, die altijd verrassen. Niet verplicht voor vermoeide formules of het volgen van de nieuwste trend, in plaats daarvan baant hij zijn eigen weg met innovatieve ritmes, atypische riffs en eindeloos inventieve productie.

Na zijn naam te hebben verdiend met een hele reeks anthems op toonaangevende labels zoals Spinnin ‘Records, DOORN Records en Revealed Recordings, heeft hij nu grote vooruitgang geboekt met zijn eigen label GOLDKID Records. Steeds meer de plaats voor zijn eigen output, heeft hij grote diversiteit laten zien met zijn releases op het label, die betrekking hebben op hymnes uit de piektijd en elektronische pop.

Het succes van Julian ging niet onopgemerkt voorbij met een welverdiende nominatie voor Beste Nederlandse Act bij de MTV EMA’s in 2016, de felle elektro-samenwerking met Martin Garrix ‘Welcome’ vergaarde tot nu toe meer dan 32 miljoen streams en vergeet zijn maandelijkse residentie in 2017 in het prestigieuze Omnia van Las Vegas. Vorig jaar verder reikend, heeft hij ook een duik genomen in de modewereld en zijn eigen capsulecollectie gelanceerd met Chasin ‘tot grote bekendheid.

Zijn advies aan aspirant-producenten is eenvoudig: wees jezelf: “Probeer altijd de muziek te maken die je wilt maken en geef niet te veel om wat anderen over je muziek zeggen. Als het iets is waar je trots op bent, is dat het enige dat telt, want je hebt het gemaakt.” Deze wijze woorden hebben hem inderdaad heel goed gediend.