Jack and the Weatherman

Jack and the Weatherman, afkomstig uit Haarlem, Nederland, zijn de muzikale creaties van Berry ‘Jack’ Krikken en Sebastiaan ‘Weatherman’ Weerman. Deze twee vrienden en hun band hebben als missie om hun zonovergoten liedjes de wereld in te sturen. De muziek van Jack and the Weatherman combineert elementen van pop, folk, reggae en hiphop met positieve en diepgaande teksten. Ze vieren de prachtige aspecten van het leven in hun muziek, terwijl ze de fragiliteit van die schoonheid erkennen. Het is muziek voor zowel het hart als het hoofd, en tijdens hun dynamische live optredens zullen ze je waarschijnlijk meer laten waarderen van het leven.

Berry en Sebastiaan waren vrienden op de middelbare school. Na hun afstuderen gingen hun wegen in het leven verschillende kanten op; Berry reisde de wereld over en schreef zijn ervaringen en gedachten op als songteksten. Sebastiaan werd een muzikant en leerde verschillende instrumenten bespelen. Het was een vreemde kans dat ze elkaar later weer tegenkwamen. Al snel werd duidelijk dat ze muzikale partners zouden worden toen Sebastiaan zijn gitaar tevoorschijn haalde en begon te spelen met “The Dynamo Of Volition” van Jason Mraz, en Berry voegde zich bij hem door de tekst van het nummer te zingen.

Samen zijn ze Jack and the Weatherman: Berry Krikken is Jack (‘krik’ betekent jack in het Nederlands), en Sebastiaan Weerman is de Weatherman (‘Weerman’ vertaalt zich naar weatherman). Ze zijn op een groot avontuur met veel plezier, muziek, uitverkochte shows en nieuwe vrienden, zowel in hun thuisland Nederland als daarbuiten. Zonder enige steun van een platenlabel of management schrijven en brengen ze drie EP’s uit: “Something Positive” (2014), “Homewards” (2015) en “Some Kind of Purpose” (2016), voordat ze hun debuutalbum “The Lucky Ones” (2018) uitbrengen.