Ian Kuyper

Ian was van 2017 tot eind 2022 één van de vier leden van de voormalige boyband FOURCE. Momenteel ontwikkelt hij zich als songwriter en producer.

Ian Kuyper (2004) groeide op in Amsterdam en startte op 10-jarige leeftijd met zijn muzikale opleiding. Hij kreeg vanaf dat moment onder andere pianoles en zangles en hij raakte geïnteresseerd in het zelf produceren van muziek met behulp van computerprogramma’s als GarageBand en FL Studio.

Vanaf zijn 11e volgde Ian zangles bij de gerenommeerde Amsterdam Zang Academie. Hij heeft diverse optredens gedaan met de AZA, waaronder een aantal nieuwjaarsconcerten. Daarnaast heeft hij ervaring opgedaan met studio-opnames, waarvan er eentje gefilmd is en op het YouTube-kanaal van de AZA geplaatst is. Deze video, waarin Ian ‘Treat You Better’ van Shawn Mendes zingt, is verreweg de meest bekeken video op het kanaal van de AZA.

In 2017 gaf Ian zich op voor het Junior Songfestival (AVROTROS, NPO Zapp). Hij werd door de makers samengebracht met Jannes HeuvelmansMax Mies en Niels Schlimback en samen vormden zij vanaf dat moment de boyband FOURCE. De jongens wonnen de nationale finale en mochten met hun nummer ‘Love Me’ naar het Junior Eurovisiesongfestival in Tbilisi, Georgië. Daar verdedigden ze de eer van ons land door als 4e te eindigen.

Met FOURCE heeft Ian sindsdien vele successen behaald, waaronder 25 nummer-1-hits in de Kids Top 20, vele tientallen miljoenen streams en views op Spotify en YouTube, 5 uitverkochte concerten voor vele duizenden fans in venues als 013 en Ahoy, een eigen theatertour met 32 shows, optredens op allerlei festivals en in een hele rits tv-programma’s, een eigen merchandiselijn met in totaal meer dan 100 verschillende items, en prijzen waaronder een Zapp Award en een Nickelodeon Kids’ Choice Award.

Voor de jongens van FOURCE was 2022 het laatste jaar van hun gezamenlijke carrière. Na vijfenhalf jaar sloten ze het hoofdstuk af met een groots symfonisch kerstconcert in de Brabanthallen op 11 december, onder de titel Symphonic Christmas. Dit concert stond eerst gepland in december 2021 maar moest vanwege de coronamaatregelen met een jaar uitgesteld worden.

Ian heeft in 2022 zijn havo-diploma behaald op het Gerrit van der Veencollege in Amsterdam en richt zich in zijn huidige tussenjaar voornamelijk op zijn ontwikkeling als songwriter en producer.