Gianni Marino

Gianni Marino is een genrebrekende producer en DJ afkomstig uit Nederland. Hij heeft een reputatie opgebouwd voor zijn eclectisch geïnspireerde basgeluiden in samenwerkingen en producties met Major Lazer, 4B, Dirtcaps en Alvaro en officiële remixes voor Mike Posner, Flo Rida, Laidback Luke, Angger Dimas, Two Can, Bot en Sander Van Doorn.

Via releases op Mad Decent, Dim Mak, Barong Family en officiële remixes voor Sony en Atlantic Records heeft hij een lange reeks smaakmakers-supporters verzameld, zoals Diplo, Major Lazer, GTA, Valentino Kahn en DJ Snake. Zijn single “Make You” ft. LUNA MEI bracht enkele maanden door aan enkele van de grootste elektronische afspeellijsten. Gianni’s nieuwste release is een samenwerking met de Nederlandse harde pioniers Dirtcaps en zijn samenwerking met ETC! ETC! is uitgebracht op de Barong Family. De muziek van Gianni heeft de aandacht getrokken van onder meer Chill Nation, Mr Suicide Sheep, The Vibe Guide, Dancing Astronaut en smaakmakersradiostations zoals SLAM FM, BBC Radio 1, Triple J. Gianni creëerde ook het volkslied voor het ‘Djakarta Warehouse Project’ in Azië, een tweedaags evenement met meer dan 90.000 muziekbezoekers en speelde bij festivals op de mainstage en speelde naast artiesten zoals DJ Snake, Martin Garrix, Snakehips, KSHMR & Yellow Claw.

Hoewel Gianni vooral buiten Nederland bekend staat om zijn hardere geluiden en creatieve remixes, werkte hij in zijn geboortestad samen met enkele van de grootste rappers, waaronder SJAAK en Murda. Dit jaar pakte hij een Platinum Award voor “Gloednieuw” met Jandino Aasporaat & Jonna Fraser, die tot nu toe meer dan 8 miljoen spins heeft verzameld op Spotify.