Frederic Gervais

Frederic Gervais is een Nederlandse songwriter, producer, engineer & bassist die qua stijl niet in een doos kan worden gestopt.

Beginnend met zijn carrière als bassist toerde hij met vele bands en speelde hij de grootste festivals in heel Europa.

Ondertekend bij Extrema Music en een van de Matthew Dekays-bandleden en een deel van de schrijfploeg, transformeerde hij in een spookproducent voor veel DJ’s.

Dol op het delen van zijn kennis over studio-engineering en produceren en willen dat de wereld samenwerkt lang voordat schrijfsessies gebruikelijk waren, richtte hij Dancefair in Utrecht op samen met eigenaar Norman Soares & producer DJ Unders.

Klaar voor een nieuwe uitdaging en om zijn netwerk uit te breiden, vond hij een thuis in de Wisseloord Studio’s in Hilversum, waar hij hielp met het opnieuw opbouwen van de zakelijke kant van zaken en het verbeteren van zijn vaardigheden als ingenieur en producent.

In 2016 creëerde hij een groep buitengewone muzikanten, schrijvers en producenten die samenwerken onder de naam Peppermint Cookie Swirls.

Werkte met en voor oa: Alain Clark, Glennis Grace, Julia Zahra, Iris Hond, Lisa Lois, Brownie Dutch, Xander de Buisonje, Puur, Ash Soan, Will Knox, Gerry Leonard, Gordon Groothedde, Jonas Filtenborg, Arno Krabman, Matt Winson , Mala Vita, Matthew Dekay, Unders, Johan Gielen, Greyson Chance, Patrick Leonard.