Eves Laurent

Eves Laurent, geboren en getogen in Amsterdam-Zuidoost, is een onderscheidende stem in de Nederlandse rapscene. Als muzikant van Ghanese afkomst werd zijn liefde voor muziek al vroeg gewekt. Samen met vrienden begon hij met rappen, wat uitgroeide tot het oprichten van het collectief De Fellas en het label HPF Music.

Sinds 2013 brengt Eves Laurent zijn unieke geluid naar voren, waarbij hij voornamelijk zijn persoonlijke ervaringen en observaties van het straatleven vertaalt naar krachtige muziek. Zijn teksten zijn doordrenkt van authenticiteit en dat blijft niet onopgemerkt.

Na zijn opkomst in de rapscene deed Eves Laurent in 2017 met De Fellas een Wintersessie bij 101Barz gevolgd door zijn eigen Zomersessie later dat jaar. Hij liet ook zijn stempel achter op het Rotjoch United-lied Appelsap 2017, wat resulteerde in zijn eerste notering in de Nederlandse Single Top 100.

In 2018 bracht Eves Laurent zijn solo debuut album “Rosé” uit, met tracks als “Bandz voor de fam” en “Vibing girl” die bescheiden hits werden.

Na een korte onderbreking herpakte Eves Laurent in 2021 zijn muzikale reis weer met hernieuwde vastberadenheid. In samenwerking met Frenna bracht hij de single “21” uit wat, gevolgd door zijn album “Deze Is Niet Voor De Charts”.  Hierop stond het opmerkelijke nummer “De Ploff!”, ondanks het niet als single werd uitgebracht werd dit nummer een groot succes en behaalde een gouden plaat met meer dan 10 miljoen streams. Ook het album is eveneens goud gegaan met meer dan 43 miljoen streams.

In latere jaren bracht Eves Laurent verschillende singles, EP’s en albums uit, waaronder “Zeg Minder Dan Nodig Is”, “Adfectus 21”  en “De Rosé Achter Het Masker”. Alle hiervoor genoemde projecten behaalde de Dutch Charts Top 100 met als hoogste notering 7e plek voor De Rosé Achter Het Masker die hij uitbracht op 18 augustus 2023. Zijn muziek is een weerspiegeling van zijn persoonlijkheid en zijn reis door het leven en heeft een blijvende indruk achtergelaten bij zijn fanbase.

Eves Laurent heeft ook samengewerkt met andere gerenommeerde artiesten in Nederland zoals Sevn Alias, Dopebwoy, Lijpe, Josylvio, Mula B, Jayh Jawson, Adje, Hef en nog veel meer.