EDDIETHEHOST

EDDIETHEHOST is een muzikale creatieveling uit Amsterdam West die zijn Ghanese en Curaçaose roots terug laat komen in alles wat hij doet. Eddie maakt al een lange tijd muziek, maar is ook minstens even lang bezig met het ontwerpen van kleding en schoenen bij het Amsterdamse merk PRESIDENTIALS. Buiten studiotijd en kleding ontwerpen om organiseert Eddie ook wekelijks evenementen in de populairste clubs van Amsterdam zoals Club AIR Amsterdam, Club ABE, Escape Amsterdam en The Box. Zijn carrière als Host/MC is ook door het geven van evenementen ontstaan. Het was natuurlijk voordeliger om zelf de avond aan elkaar te praten dan een Host of MC te boeken! Inmiddels 3 jaar later heeft Eddie in elke grote club van de hoofdstad wel de microfoon in zijn handen gehad om het feest op z’n kop te zetten.

Zijn carrière als singer/ songwriter ontwikkelt hij ondertussen met de hulp van goede vriend en collega (en oud-collega van de schoenenwinkel Front Runner waar hun DJ CHAI en hun manager Rayen Schet ook hebben gewerkt) James Watss.

Het geluid van Eddie’s vrouwvriendelijke muziek loopt ver uiteen maar neigt voornamelijk naar de genres RnB, Hip Hop en Pop. In zijn nummers is de liefde dan ook vaak het onderwerp als hij situaties schetst waar een ieder zich aan kan relateren.

In 2018 tekent Eddie zijn eerste contract bij Klein/ CTM Publishing en werkt hij samen met RnB zanger James Watss en DJ duo RUGGED mee aan het nummer “Back To The Club” voor The Partysquad. Het nummer staat op hun laatste Nederlandstalige album NACHTWACHT tussen Nederhop’s grootste namen.