Dopebwoy

Dopebwoy werd op 14 maart 1994 geboren met de naam ‘Jordan Jacott’ in Amsterdam Zuidoost. Waar in het begin de keuze op voetbal viel bij de club Omniworld, begon zijn aandacht vanaf de middelbare school te verschuiven naar muziek. Als zoon van DJ Flash had Dopebwoy een mentor die dagelijks met muziek bezig was. Met deze kennis op zak begon Dopebwoy zichzelf te ontwikkelen; hij maakte beats en nam zijn eerste (Engelstalige) tracks op onder de naam “Kleine’’.

Vanaf 2011 schakelde Dopebwoy over naar Nederlandstalig. Hij wilde graag laten zien een Multi talent te zijn die niet alleen dope beats produceert, maar zichzelf ook als artiest ziet. Begin 2012 resulteerde dit in de videoclip Beatrix. Dit nummer, waarin hij wordt bijgestaan door Lexxxus, Rasskulz, Donny Baby en Scotteboii, was een regelrechte banger en resulteerde in meer vraag naar beats en samenwerkingen.

Via zijn oom DJ Jeff kreeg hij de productieprogramma’s Reason en Fruity Loops (tegenwoordig FL Studio) en sloot hij zichzelf een hele zomer op om aan zijn skillset te werken. De hele dag door beats maken en liedjes schrijven resulteerde in een verrassende samenwerking: Dopebwoy had een nummer gecomponeerd en geschreven met de gedachte om het aan Kempi te geven. Echter, Kempi besloot een verse te droppen op de track en vervolgens heeft Dopebwoy Zomer zelf uitgebracht. Dit nummer heeft 2 weken op nummer 1 gestaan in de Top5 van Juize.FM.

Vanaf dat moment is Dopebwoy niet meer weg te denken uit de Nederlandse scene. In 2013 werkte hij samen met Jowy Rosé die hem vervolgens kennis liet maken met het label Streetknowledge. In 2014 en 2015 produceerde hij onder andere voor Yes-R (That’s Life), F1rstman (Vertel me) en SBMG (Late Night Sex).

In de lente van 2016 dropt Dopebwoy zijn eerste single onder Avalon; Selecta ft. Jayh Jawson. Deze banger is een jaar later nog steeds niet weg te denken uit het uitgaanscircuit. Clubbangers worden vanaf dat moment een kenmerk van Dopebwoy. Zijn opvolger Niks te Maken heeft veel invloeden uit de bubbling movement en de video ervan is opgenomen in Suriname. Hij produceerde Ballon voor Jayh Jawson, Bobbel voor ChildsPlay en voorziet de heren van SBMG met de beat van Mickey Mouse. Samen met labelgenoot Zefanio slaat hij de handen in elkaar voor het zwoele nummer Laatste keer ft Jonna Fraser.

Zijn laatste single Cartier overtreft alle verwachtingen tot zover. Het is één van de grootste hits van de zomer van 2017!

Da’s nog niks…