DOLF

Van creatieve festivalproducent tot DJ en muziekproducent, het worden van een Nederlands festival- en clubfenomeen, barstensvol creativiteit, een boegbeeld voor energieke feesten en nu goed op weg om nationale en muzikale grenzen te overschrijden.

Ruud (Rudolf) Geurts is geen nieuwkomer in de muziekscene. Zijn conceptuele kijk op muziek, shows en productie resulteerde in de geboorte van DOLF. Na de release van “Fuck it All Up” in december 2016, wat binnen de kortste keren miljoenen streams genereerde en optredens op talloze internationale festivals, vestigde DOLF zich snel als een bass-muziekproducent en een absoluut clubfenomeen om rekening mee te houden.

De EP “Nighttime” werd de volgende zomer uitgebracht onder het Barong Family-label en liet DOLF’s muzikale veelzijdigheid zien. Een solide mix van zware clubknallers gecombineerd met een pop-gevoelige samenwerking met DJ Soda uit Zuid-Korea, genaamd “If I Die”. Deze muziekvideo kreeg snel aandacht en genereerde opnieuw miljoenen views.

De EP werd gevolgd door de single “Vertigo”, waarbij Yellow Claw medewerkte. Vertigo stond in de allereerste week bovenaan de Spotify Global Viral 50 en effende het pad voor DOLF om de Amerikaanse tournee van Yellow Claw in het najaar van 2017 te openen.

Kort daarna werd “Dreams” uitgebracht, een op pop ge├»nspireerde samenwerking met Weird Genius en Rochelle. DOLF keerde terug naar Barong Family met een zware Hurricane EP voor clubgebruik. Deze nieuwe EP werd opnieuw verankerd door een melancholisch vocaal nummer “Hurricane”, een samenwerking met The Galaxy.

Na de Hurricane EP volgden verschillende single releases, waaronder zware clubcollaboraties met Green Tree “Family Affair” en “Burn This Down” met RayRay. De popsingle “Seventeen” werd eind 2019 direct op de Nederlandse radio gedraaid.

Sinds DOLF’s eerste tournee in 2017 heeft hij meer dan 100 club- en festivaloptredens gehad, waaronder op Tomorrowland, Mysteryland, Medusa Festival in Taiwan, Mexico, China, Rusland, Frankrijk, Indonesi├ź, Japan, Duitsland, Nederland, Thailand, Spanje en meerdere steden in de Verenigde Staten.

Hoewel DOLF in 2020 niet kon touren vanwege de wereldwijde pandemie, heeft dit ruimte geboden voor nieuwe muziek en inspirerende samenwerkingen. Vastbesloten om grote vocalen, zware drops en pakkende hooks naar de dansvloer te blijven brengen. Deze lente kunnen we een nieuwe DOLF EP uit 2021 en meerdere singles verwachten.