Dio

In 2008 tekende Dio (Diorno Braaf, Amsterdam, 31-05-1988) bij het bekende hiphop label Top Notch. Zijn debuutalbum ‘Rock-’n-Roll’ verscheen later dat jaar en werd meteen breed omarmd. Giel Beelen noemde het zelfs ‘het beste hiphopalbum van 2008′. Samen met Sef en wijlen The Madd bracht het album hits als ‘Baby’, ‘Aye’ en ‘Tijdmachine’ voort, samen goed voor ruim tien miljoen youtube views, TMF en 3FM awards, een nominatie voor Esquire’s Best Geklede Man van het jaar en hoge Top40 noteringen.

Een succesvolle albumtour volgde met als hoogtepunt een overvolle Alpha tent op Lowlands. Daar brak Dio compleet de tent af door met z’n live band 20.000 man uit hun dak te laten gaan. In januari 2012 was Dio te zien als kandidaat in het AVRO-programma ‘Wie is de Mol?’, waarna ook programma’s als ‘Ali B Op Volle Toeren’ en ‘Ik Hou Van Holland’ volgden.

In de zomer van 2012 verscheen Dio’s tweede studio-album ‘Benjamin Braaf’s Festival’. Dit bandalbum resulteerde in een uitgebreide tour waarbij wederom alle grote podia en festivals werden aangedaan. Ook Lowlands werd voor een tweede maal volledig plat gespeeld. Volgens velen heeft Dio met dit materiaal destijds een van de beste bandshows van Nederland neer weten te zetten. Hij werd vervolgens dan ook gevraagd als Ambassadeur van de Vrijheid en was één van de acts in de helikopter tour op Bevrijdingsdag.

Met zijn meest recente album ‘De Man’ (2015) spreekt Dio opnieuw verschillende typen muziekliefhebbers aan, waardoor hij op zowel festivals als in de clubs uit de voeten kan. Unicum buiten de muziek is dat hij de enige BN’er is die ooit 2x voor Best Geklede Man van Nederland in aanmerking is gekomen. Vorig jaar werd hij namelijk wederom genomineerd. Op dit moment werkt Dio aan nieuwe muziek die nog in het najaar van 2016 uit moet komen.