Davoodi

Pedram Davoodi, beter bekend onder zijn artiestennaam ‘Davoodi’, is een Belgische DJ, muziekproducent, zanger en songwriter.

Oorspronkelijk begonnen als techno DJ in 2006, heeft hij zich ontwikkeld tot een van de meest veelzijdige spelers in de Belgische dansindustrie. Of het nu hardstyle, trap, electro house of hiphop is, hij heeft bewezen in alle categorie├źn stand te houden. Zijn brede scala aan vaardigheden, en het vermogen om een verscheidenheid aan muziekstijlen soepel te laten samengaan, bleef niet onopgemerkt bij andere toonaangevende artiesten, en verdiende zijn nummers in afspeellijsten van Diplo, Major Lazer, Afrojack, Dimitri Vegas & Like Mike en Flosstradamus om te noemen een paar.

In januari 2011 richtte hij ‘Crunk’d Records’ op, zijn eigen platenlabel waarmee hij zijn eerste album ‘King Kong’ uitbracht. het succes van het album gaf hem de mogelijkheid om verschillende grote internationale dansnummers te remixen. Sindsdien brengt hij een reeks EP’s uit, met zijn nummers bovenaan de hitlijsten. Nu speelt hij grote Europese festivals zoals Tomorrowland, Defoon 1, Decibel Outdoor, Laundry Day, Summerfestival en Reverze.

2014 begint met de release van zijn ‘Booty Bang EP’ op het platenlabel Mad Decent in Los Angeles, met een frisse mix van hard dance en trapstyle. slechts een paar weken later brengen Davoodi en de veelgeprezen internationale producer Diplo hun nummer ‘Badman’ uit. Vandaag sluit zijn muziek continu de kloof tussen urban- en dansmuziek.