Dave Dekker

Dave Dekker kreeg vanaf jonge leeftijd nationale bekendheid met zijn hoofdrol in Ciske de Rat de musical en van zijn eigen soap op SBS: Dave Dekker Dendert Door.

Samen met Danny de Munk bracht hij de single: ‘Laat ons niet alleen’ uit. Hierna volgde een mooie muziek carrière met verschillende grote televisie en publieke optredens o.a. in de H.M.H., De Wereld Draait Door, Idols, All You Need Is Love, RTL Live, Unicef gala, Mooi weer de Leeuw en de Musical Awards. Ook was hij te zien in de TV serie’s Krijg toch allemaal de kolere en Danny & Jennie. André van Duin schreef voor Dave de kerstsingles “Er staat een hele grote Kerstboom” en “Hé… ’t is weer Kessumus”.
Na zijn deelname in de finale van de Voice Kids (1e seizoen) waar hij 2e werd, bracht hij het succes album: “Dit ben ik!” uit met o.a. de singles “Geef mij je angst” en “toen ik je zag”, en zijn zelfgeschreven single “Ik Kijk In Je Ogen” die opnieuw uitgebracht werd door Gerard Joling en Jandino Asporaat. Zijn laatste single is “Mooier dan Mooi”. Dit nummer was tevens de leader van zijn soap.

Afgelopen Theaterseizoen speelde Dave de mannelijke hoofdrol in Tina de musical, een rol die hij samen deelde met Ridder van Kooten. Ook is Dave Stemacteur voor verschillende reclames, de populaire animatie Hamsta World en is hij de stem van Bluey: het blauwe vliegtuigje van de KLM animaties.