Charl Delemarre

Charl Delemarre (1990) is een Nederlanstalige singer & songwriter die eind 2014 met zijn band de Grote Prijs van Rotterdam én de Grote Prijs van Nederland won met zijn gepassioneerde en persoonlijke muziek. Het jaar daarop bracht hij zijn eerste EP ‘De Betekenis’ uit en was een graag geziene gast bij DWDD. Na meer dan 30 shows tijdens de Popronde in 2015 was hij ook te zien op Noordeslag in 2016.

Met zij band ging Charl later dat jaar de studio in om zijn tweede EP op te nemen en toerde door heel Nederlands als voorprogramma van DeDijk. De eerste single ‘Lichtelijk Verlicht’ kwam in januari 2017 uit en Charl werd direct tot NPO 2 ‘Nieuw Geluid’ verkozen en speelde Charl zelfs een succesvolle show op Pinkpop. Vanaf 2018 is Charl bezig met schrijven en om zijn debuut album op te nemen in zijn geboorteplaats Roepaen, waar hij zich met bevriende muzikanten terugtrok om daar ongestoord op te nemen in een oud klooster.

Charl, die op het Rotterdamse Conservatorium zang studeerde, leerde zichzelf gitaar spelen en wordt in zijn muziek het meest geïnspireerd door zijn idolen uit de sixties & seventies.

Inmiddels is het lang verachte debuut album klaar en begint Charl met de release van Ramses Shaffy’s ‘Laat Me’ als onderdeel van de Gouden Helden op Radio 5. Zijn album staat gepland voor later deze zomer.