BORGEOUS

De afgelopen vijf jaar heeft de Amerikaanse songwriter, producer en DJ, BORGEOUS (John Borger), een astronomische bekendheid verworven. De in Las Vegas gevestigde platina-recordingartist heeft snel furore gemaakt met drie Billboard Dance Radio Top 10’s, drie Beatport #1’s en een #1 op de iTunes Dance-hitlijsten in 15 verschillende landen.

Zijn scherpe oor en aangeboren talent om een provocerend, gestructureerd geluid te produceren, hebben mensen opgemerkt. Zijn grootste hit tot nu toe, ‘Tsunami’, is precies zoals de titel al aangeeft. De getroffen single verwoeste bars, clubs, festivalpodia en radiostations over de hele wereld, verwierven een BORGEOUS internationale bekendheid. “Tsunami” behaalde #1 op iTunes in 15 verschillende landen, #1 op Beatport, ontving een EMPO Award voor ‘Track of the Year’ en werd genomineerd voor een Juno Award ‘Beste dansopname van het jaar’. Hij bereikte twee keer de Top 10 op Billboard’s Dance Radio-kaart met “Invincible” en “Wildfire.” Het langverwachte debuutartiestalbum van BORGEOUS, 13, werd uitgebracht op 13 augustus 2016, met een gevarieerde verzameling nummers, waaronder “Ride It” met Sean Paul, “Wanna Lose You” feat. tyDi en “Going Under” feat. Luide luxe.

In 2017 bewees BORGEOUS zijn plaats als powerplayer door singles zoals ‘Coffee Can Money’ en de dansvloer verbrijzelende tracks, ‘Give Em What They Came For’ en ‘Hold Up’ uit te rollen. Vanaf 2018 blijft BORGEOUS zich manifesteren zijn indrukwekkende catalogus met singles “Making Me Feel” en “Sweeter Without You”, evenals een remix voor Marshmello en Anne-Marie’s “FRIENDS”, allemaal geprezen en versnelde zijn reeds groeiende bereik. Hij tekende een deal met Casablanca Records en is van plan later dit jaar een EP uit te brengen. Bij zijn successen als opnamekunstenaar horen zijn krachtige en energieke live-optredens op festivals en clubs over de hele wereld. In 2017 speelde hij meer dan 175 shows op zijn House of Borgeous Tour. Hij blijft dit jaar House of Borgeous Volume 2 naar fans over de hele wereld brengen, naast zijn residentie in Las Vegas bij Hakkasan. Verwacht meer van BORGEOUS terwijl zijn geluid zich blijft ontwikkelen.