Bleu Clair

De Indonesische artiest Bleu Clair levert ongeëvenaarde tech- en bass house lekkernijen rechtstreeks uit de studio en brengt op de dansvloer wat je alleen kunt omschrijven als opzichtige housemuziek voor de toekomst.

Deze jonge producer heeft in feite een kenmerkend geluid onder zijn naam gecreëerd dat een dynamische energie oproept bij zowel fervente tech- en bass house fans als pioniers in de muziekindustrie.

2020 was een goed jaar voor Bleu Clair, met de release van zijn EP ‘Hustle’ en de single ‘False God’, beide via In Rotation/Insomniac, en zijn nieuwste house-anthem genaamd ‘Need U’, die kort daarvoor uitkwam. In recentere tijden heeft hij releases gezien op Moksi Family met ‘Do My Thing’ en op Noir Sur Blanc Records met de EP ‘Jack Rabbit Slims’. Voorafgaand hieraan kreeg Bleu Clair’s single ‘Phone Call’ liefde van Skrillex, Malaa en A-Trak, terwijl zijn bewerkingen van ‘American Boy’, ‘Damn’, ‘Poison Paradise’ en een officiële remix voor Matroda werden gedraaid en gesteund door A-lijstartiesten zoals Diplo, Dillon Francis, Matroda, Valentino Khan, Joyryde en vele anderen.

De grootste release van Bleu Clair tot nu toe was een epische samenwerking met het zijproject van Martin Garrix, Ytram, getiteld ‘Make You Mine’, uitgebracht op STMPD, waarmee de meest memorabele en explosieve energie aan het zomerseizoen werd gegeven. Met een onderscheidend geluid en stilistische positie is de output van Bleu Clair krachtig en wordt er reikhalzend uitgekeken naar een veelbelovend decennium in de housemuziek. Zijn weg effenend met tech house akkoorden en sluwe voortstuwende basslines, is het zonder twijfel dat de toekomst er rooskleurig uitziet op de radar van deze artiest.