Bjørgen

Multi-talent Bjørgen van Essen (1993) groeide op in een vrij gezin, waar een gitaar of piano nooit ver weg was. Al op jonge leeftijd beheerste de Utrechter vrijwel ieder instrument en zong hij de hele dag door.

Vanaf zijn middelbare schooltijd speelde Bjørgen in verschillende bandjes en zette hij zijn eerste stappen als producer op de Herman Brood Academie, maar voornamelijk op zijn zolderkamer, waar hij meer dan 250 nummers schreef en opnam.

In 2011 voegde Bjørgen – op dat moment 18 jaar oud – zich als zanger en songwriter bij de succesvolle popband Only Seven Left, waarmee hij niet alleen in Nederland, maar ook in Indonesië en Duitsland hoge ogen gooide.

Vanaf het moment dat Only Seven Left zichzelf in 2014 ophief, stortte Bjørgen zich volledig op het produceren en schrijven van muziek voor andere artiesten. In zijn studio in Soesterberg werkte hij samen met o.a. Hardwell, The Overslept en Jack Jarryd. Als producer neemt Bjørgen vaak de rol aan als extra bandlid, waarbij hij ook als songwriter zijn stempel drukt.

Bjørgens voorliefde voor de sound uit de jaren tachtig is niet te negeren, en zorgde ervoor dat hij in 2021 een enorme viral hit scoorde met een 80’s remix van een Hans Teeuwen sketch. ‘Lockdown Lul’ is inmiddels meer dan 5.000.000 gestreamd. Zijn talent bleef door deze hit ook bij Radio 538 niet onopgemerkt. Bjørgen maakt sindsdien wekelijks een parodie op een actualiteit in de Ochtendshow met Frank Dane.