Bear’s Den

Opgericht in Londen in 2012, heeft Bear’s Den een toegewijde en internationale fanbase opgebouwd met hun meeslepende nummers. Met 4 studioalbums op hun naam, evenals een samenwerkingsproject met componist Paul Frith, zijn ze sinds hun oprichting een vaste waarde in de hitlijsten van het Verenigd Koninkrijk en Europa. Hun debuutalbum ‘Islands’ leverde ook een nominatie op voor een Ivor Novello Award voor Beste Muzikaal en Lyrisch Nummer.

Na de wereld te hebben rondgetoerd en opgetreden in theaters, arena’s en festivals (waaronder Reading and Leeds, Glastonbury Festival, Pukkelpop, Lowlands en Bonnaroo), keerden ze in 2019 terug naar hun roots voor een tournee langs kleine locaties in de ‘Highlands and Islands’ van Schotland, vergezeld van een ondersteunende documentaire. De band is geen onbekende in het maken van muziekdocumentaires en speelde ook een grote rol in de bekroonde documentaire “Austin To Boston”, samen met Ben Howard, Nathaniel Rateliff en The Staves.

Uitgebracht in mei 2022 via Communion Records, markeert het vierde album van de band, ‘Blue Hours’, opnieuw een samenwerking met producer Ian Grimble. Het album is conceptueel gebouwd rond het idee van de “blauwe uren” – een denkbeeldige mentale ruimte waar zelfreflectie plaatsvindt, en het blijkt hun meest cathartische en gedurfde plaat tot nu toe te zijn.