Arno Cost

Arno Cost is een van die Franse artiesten die een frisse wind heeft geblazen in de elektronische muziekscene.

Tegen het einde van de jaren 2000 slaagde hij erin om zijn aanraking op te leggen, beïnvloed door de Franse Touch-beweging die zijn adolescentie wiegde, de Italiaanse discoluiden en het progressieve huis, dat hij een van de eerste pijlers is. Gedurende zijn carrière en vandaag zelfs meer dan gisteren, heeft Arno zijn stijl vergroot met behoud van de essentie van zijn invloeden.

Arno Cost (Vadim Constantin, zijn echte naam) begint op 15-jarige leeftijd met het hacken van computers en software in zijn slaapkamer. Dankzij zijn zeer motivatie en harde werk tekende hij zijn eerste EP in 2005. Daarna stopt hij zijn studie en wijdt hij zich volledig aan de productie. In 2007 kwam Arno uit anonimiteit met de “Magenta” -buis. Gespeeld door radiostations over de hele wereld en geprezen door enkele van de meest succesvolle elektronische artiesten zoals Pete Tong, Steve Angello, Eric Prydz en David Guetta, “Magenta” geeft hem echte geloofwaardigheid met zijn collega’s.

Het volgende jaar komt Arno met de legendarische “Apocalypse”, in coproductie met zijn altijd vriend Norman Doray. De ontvangst is triomfantelijk en “Apocalypse” staat op de lijst van alle grote DJ’s. Pete Tong noemt het zijn “Essential New Tune” en het succes van “Apocalypse” eindigt met het brengen van Arno naar de status van essential artist.

Kwaliteit heeft altijd voorrang op kwantiteit, Arno distilleert zorgvuldig zijn tracks, met releases van de prestigieuze Amerikaanse labels Interscope en Atlantic, onder de onafhankelijke Size Records (Head Up, Nightventure, Strong), Refune (Lise) Spinnin (Lifetime) of Universal (Cyan ).

Met deze groeiende reputatie tourde Arno door de Verenigde Staten en trad hij meerdere keren op in New York, Los Angeles, Las Vegas, San Francisco, Washington DC, Boston, Denver en nog veel meer. Zijn shows nemen hem ook mee naar Australië, China, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Japan, Brazilië, India en Rusland, maar ook Ibiza, waar hij wordt uitgenodigd door de Cream parties in Amnesia, of door David Guetta en de Zweedse House Mafia in Pacha .

In totaal treedt Arno op in meer dan 40 landen, maar verlaat hij het werk niet in de studio en vindt hij tijd om samen te werken met zijn vriend Martin Solveig op de single “Touch Me” of met Moby, die een uitstekende progressieve remix en melancholie produceert. In slechts een paar jaar heeft Arno zijn naam in de geschiedenis van de Franse elektronische muziek kunnen plaatsen en heeft hij een nieuwe benadering van muziek opgelegd, vol emoties.

2019 markeert de sublimatie van de carrière van Arno Cost, die zijn reputatie bij de beroemde French Touch wil herstellen met nieuwe releases, waaronder het langverwachte “Together” ondertekend op Virgin EMI en uitgebracht op 25 januari 2019.