Aidan O’Brien

Aidan O’Brien is een Nederlandse, Delftse zanger en songwriter die een akoestische popmuziekstijl heeft die duidelijk wordt beïnvloed door zijn Ierse volkswortels. In 2013 begon hij zijn eerste semester aan het ‘Codarts’ conservatorium in Rotterdam, waar hij zang en songwriting studeerde. Sindsdien speelde hij in verschillende acts, met als meest opvallende het volksduo ‘Plains’.

Na een operatie aan zijn stembanden in mei 2014 besloot hij een solocarrière na te streven. Hij werd snel populair in en rond de regio Den Haag en werd uitgenodigd om op te treden in de populaire Nederlandse tv-show ‘De Beste Singer-Songwriter Van Nederland’. Sindsdien heeft hij het podium gedeeld met ‘Stuart Mavis’, ‘Friends Of The Family’ en ‘Clean Pete’ en won hij de 2015-editie van YoungQuiteQuiet.

Na enkele co-schrijvers met andere artiesten zoals AKA Block en ALON, en op weg naar Leeds, waar hij de gelegenheid kreeg om te schrijven met en voor Simon Aldred (Sam Smith, Avicii, Birdy) en Iain Archer (Snow Patrol, James Bay). besloot hij dat hij prioriteit ging geven aan het schrijven met en voor andere artiesten. Sinds zijn ondertekening bij CTM heeft Aidan zijn nummers laten knippen door bijvoorbeeld Girls Love DJ’s, Nick Talos en Wonderface.