Uniek is de positie van Imagem als grootste onafhankelijke muziekuitgever ter wereld, met kantoren in Hilversum, Berlijn, Brussel, Londen en New York. Imagem, opgericht in 2008, is een muziekfonds waarvan het pensioenfonds ABP en CTM Publishing eigenaar zijn.

De samenwerking met het pensioenfonds ABP creëert uitstekende voorwaarden voor een onafhankelijke muziekuitgeverij met internationale ambities. Imagem slaagt erin om een passend tegenwicht te bieden tegen grote, internationale (major)

uitgeverijen. Imagem kan daardoor de vraag naar meer persoonlijke en actieve begeleiding van met name componisten beantwoorden.

Gestart met onder andere de unieke popcatalogi Rondor UK, Zomba UK en de muziekcatalogus van de BBC, werd Imagem met de aankoop van Boosey & Hawkes in 2008 ook toonaangevend op het gebied van klassieke muziek. In 2009 wordt de catalogus van Rodgers & Hammerstein geacquireerd; het betekent de gewenste diversificatie met ook een prominente rol op het gebied van musicals. Met het primair contracteren van componisten en tekstdichters in New York en Londen wordt bovendien invulling gegeven aan nieuw internationaal talent, omdat de ambitie is en blijft: worldwide leading independent publisher in classical, musical and pop repertoire.

> Imagem.com