Glen Faria

Glen Faria oftewel MC Fit kun je op vele manieren kennen. Door zijn werk als theatermaker en acteur bij de Amsterdamse theatergroep Likeminds bijvoorbeeld. Of wellicht herken je hem van zijn werk als MC op Appelsap, Bassline of een ander hiphop event bij jou in de buurt. Je kunt hem vooral kennen als rapper en lid van de hiphopformatie Flinke Namen die hij samen met Sef, Murth the Man-O-script en The Flexican vormde. Jeweetwel, die groep met dat licht op de bühne en die groep van de hits ‘Wolken’ en ‘Als Ze Langsloopt’.

Glen Faria begon twintig jaar geleden met rappen en was tegelijkertijd met toneel bezig. Na het succes met de Flinke Namen maakte hij de muziektheatervoorstelling ‘Glen Faria’ ter voorbereiding op zijn gelijknamige debuutalbum. Op dit album staan eerlijke tracks met teksten over de liefde, zijn gezinsleven en maatschappelijke issues maar ook over het uitgaanscircuit en alle verleidingen van dien. ‘Glen Faria’ is geproduceerd door het producers duo Morgan Avenue en is in maart 2013 verschenen. Als Glen Faria zijn solodebuut moet omschrijven noemt hij het vooral ‘een eerlijk album met mooie nummers’. “De teksten die ik schreef voor Flinke Namen tracks waren stoer en uitslovend. Met dit album wil ik een andere kant van mezelf laten zien. Ik heb besloten dicht bij mezelf en bij mijn eigen realiteit te blijven.”

Glen Faria leerde zichzelf het pianospel grotendeels zelf aan. De piano speelt dan ook een grote rol op het aankomende album. “Het hele album is eigenlijk begonnen met een piano riedeltje. Meestal begon ik wat op mijn piano te spelen en dat werd dan uiteindelijk een nummer.” Ook de liveshow van Glen Faria is een samensmelting van al zijn verschillende kanten en achtergronden. Ondersteund door prachtige visuals vertelt hij zijn verhaal aan het publiek. Openhartig, oprecht en pijnlijk herkenbaar, dat is Glen Faria.