Vast

Categorie: Telefilm
Regie: Rolf van Eijk
Scenario: Bastiaan Tichler
DOP: Martijn van Broekhuizen
Casting director: Rebecca van Unen en Gwen Maduro
Cast: o.a. Sigrid ten Napel, Tygo Gernandt, Coosje Smid
Gaffer: Uwe Kuipers
Art director: Florian Legters
Make-up: Robert Stouthamer
Montage: Wietse de Zwart
Geluid: David Dramm
Geluidsontwerp: Michaël Sauvage
Uitvoerend producent: Bo Polak
Producenten: Gertjan Langeland & Sander Verdonk
Speelduur: 50 minuten

Festival Selection

Karlovy Vary – Czech Republic
Cinekid – The Netherlands
Right Film Festival STEPS
Prifilmfest – Kosovo
PRIX EUROPA 2012 – Italia
CineCity Brighton Film Festival – United Kingdom


Het tienermeisje Isabel wordt opgenomen in een zwaar beveiligde jeugdinrichting. Ze houdt iedereen in haar behandelgroep op afstand; een beheersbare, veilige afstand. Maar wanneer Larissa, een meisje uit de groep, Isabels onzekerheden blootlegt, heeft ze haar woede niet meer onder controle. Ze belandt in de isoleercel. Geleidelijk laat sportcoach Mike Isabel inzien dat ze door te trainen de discipline en doorzettingsvermogen kan vinden die ze nodig heeft. Ondanks het getreiter van Larissa, lijkt het daadwerkelijk beter te gaan met Isabel. Maar dan krijgt ze bezoek waardoor alles op de proef wordt gesteld.

Rolf van Eijk – Regisseur

Rolf van Eijk (1983) studeerde scenario & regie fictie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In zijn tweede schooljaar maakte hij onder andere de korte film GUIDO welke werd geselecteerd voor het Nederlands Film Festival. In 2007 studeerde hij af met de film HEMEL BOVEN HOLLAND waarin hij een niet eerder vertoond, niet polariserend beeld schetst van Mohammed B. Hij won hiermee hij de HKU AWARD voor beste eindexamenproduct.

“HEMEL BOVEN HOLLAND is vernieuwend door de wijze waarop een zeer gevoelig onderwerp bespreekbaar wordt gemaakt” -  Jury rapport HKU AWARD. De film werd vervolgens geselecteerd voor het International Film Festival Rotterdam. “Een parel” volgens de VPRO. “IJzersterk, dé ontdekking van het van het festival” volgens de filmkrant. “Stijlzeker en overtuigend” volgens de Frankfurter Allgemeine.

Op het Bilbao Film Festival won hij met HEMEL BOVEN HOLLAND de Silver Mikeldi voor fictie. Daarnaast werd de film op verscheidene andere festivals over de wereld geselecteerd.

In 2008 maakte hij in het kader van de One Night Stand 4 zijn eerste televisiefilm DE ANDER. DE ANDER is een film over de oorlog om olie verbeeld in de relatie tussen een Irakese vluchteling en een Nederlandse militair die wordt uitgezonden naar Irak.

TRAILER - VAST

Vast1.jpg