The Sky Above Us

Categorie: Speelfilm
Regie & scenario: Marinus Groothof
Producent: CTM Pictures 
Co-producenten: Entre Chien Et Loup / Art & Popcorn / Heretic
DOP: Ruben Impens
Montage: Alain Dessauvage
Geluid: Ferry de Pater
Screenplay: Original

Iedere dag opnieuw brengen Ana, Sloba en Bojan hun levens in gevaar, simpelweg door naar hun werk te gaan in of naast het nationale televisiestation in Belgrado. Het is een belangrijk doelwit voor de NAVO-bombardementen. Alle drie dwingen ze zichzelf met de angst om te gaan, omdat ze hun gewone levens willen vasthouden. Maar “gewoon” bestaat niet meer.

Ana (35) is een actrice die trouw wil zijn aan het theater waar ze zo van houdt, maar dat naast het tv-gebouw ligt. Hoewel ze diep van binnen niet meer durft, verplicht ze zich steeds opnieuw te gaan. De hippe twintiger Bojan (23) stort zich nacht in nacht uit in het feestgedruis van seks, drugs en house om aan de werkelijkheid te ontsnappen. Uitzendtechnicus Sloba (46) heeft zijn vrouw en kind buiten de stad in veiligheid gebracht, maar is zelf achtergebleven om in hun levensonderhoud te voorzien. Dat is zijn missie en niets mag hem ervan af brengen.

Iedere nacht verandert Belgrado van een bruisende stad in een militair doelwit. Terwijl de bommen vallen uit de lucht boven hen, worstelen Ana, Bojan en Sloba met de vraag: Wat moet ik doen om te overleven in een krankzinnige wereld? 

Regisseur/Scenario – Marinus Groothof

Na in 2004 zijn studie Cinematography aan de Nederlandse Filmacademie afgerond te hebben, begon Marinus met het schrijven en regisseren van korte films. Zijn tweede korte film, Morning to Noon die hij ook produceerde won de tweede prijs op het NBC Universal Shocking Shorts. 

In 2009 won hij een Gouden Kalf voor Beste Korte Film met zijn film SUNSET FROM A ROOFTOP tijdens het Nederlandse Film Festival. De film vertegenwoordigde Nederland ook tijdens de Academy Awards in het zelfde jaar. In 2010 was hij gekozen om deel te nemen aan de EAVE Producers Workshop waar hij aan het script voor deze film, The Sky Above Us schreef. Marinus won ook met dit project de Kodak NPP Development Award tijdens de Holland Film Meeting. 

In 2011 werd hij geselecteerd om deel te nemen aan het Berlinale Talent Campus en het Regisseurs Programma op het Binger FilmLab, nogmaals met dit project The Sky Above Us. Verder heeft Marinus Nederland als jonge regisseur op EFA’s A Sunday in the Country vertegenwoordigt en was hij onderdeel van de jury op het Nederlandse Film Festival. Zijn korte film SPIEGELINGEN won Beste Korte Film op het Belgrade Documentary and Short Film Festival in 2011.

TRAILER - THE SKY ABOVE US