Met Donker Thuis

Categorie: Telefilm
Regie: Joeri Holsheimer
Scenario: Jaap Peter Enderle
Cast: Robert de Hoog, Gijs Scholten van Aschat, Anneke Blok, Gaite Jansen
Geluid: Eddy de Cloe
Gaffer: Joris Hetsen
Montage: Wouter van Luijn
Camera: Coen Stroeve
Art director: Florian Legters
Make-up & haar: Robert Stouthamer        
Kostuumontwerp: Lynn van Eck
Uitvoerend producent: Mendy Post
Producenten: Sander Verdonk & Gertjan Langeland
Speelduur: 50 minuten
Omroep-partners: NTR, VARA, VPRO
Financiering: CoBo Fonds, Mediafonds, Nederlands Filmfonds

Johnny een 21-jarige militair brengt als kistdrager de gesneuvelde pelotongenoot Diederick van Afghanistan naar huis. Daar wordt Johnny liefdevol ontvangen door zijn familie. Maar hij moet nog één missie volbrengen, een verjaardagscadeau van Diederick aan de tweelingzus Fleur geven. Johnny betreedt een villa waar hij de onderlinge relaties van een rouwende familie op scherp staan. Johnny ziet het als zijn plicht te helpen maar hij weet niet hoe. Dan blijkt dat hij pas wat voor anderen kan betekenen, als hij zichzelf leert toestaan zijn eigen verdriet te ervaren.

Regisseur – Joeir Holsheimer

Alvores Joeri aan zijn studie aan de Filmacademie in Amsterdam begon, studeerde hij 2 jaar fotografie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten. Joeri is een gekwalificeerd cameraman, maar onmiddellijk nadat hij afstudeerde begon hij commercials en korte films te regisseren voor Czar. 

“Ik streef naar het vinden van manieren om een surrealistisch verhaal op een geloofwaardige manier te vertellen. Ik geloof erin dat de inhoud de vorm dicteert. Het gebruik van CGI en post productie maken deel uit van de basis gereedschapskist van een regisseur en ik geniet van de mogelijkheden die zij bieden. Naast het draaien van commercials is hij bezig met het ontwikkelen van zijn eerste speelfilm.