J. Kessels

Categorie: Speelfilm
Regie: Erik de Bruyn
Scenario: Jan Eilander
Producent: CTM Pictures
Coproducent: CZAR (BE)
Naar het boek van: "J. Kessels: The Novel" van P.F. Thomése
Genre: Komische Roadmovie
Taal: Nederlands & Duits
Lengte: 107 minuten
Distributeur: September Film
Festivals: Nederlands Film Festival 2015 - Openingsfilm

 

FRANS, auteur van misdaadromans voltooit de openingszin van een nieuwe bestseller: ‘Het begon allemaal met zo’n telefoontje, waar ik helemaal niet op zat te wachten.’ De telefoon in Frans werkkamer begint hinderlijk te rinkelen. Frans neemt op en... het filmverhaal geht los! 

J. KESSELS is het verhaal van de bizarre roadtrip van de literaire pulpschrijver Frans met zijn favoriete personage J. Kessels. In opdracht van een onbekende rijden ze in Kessels’ oude Amerikaanse ‘Kamikaze’ roestbak van Tilburg naar de Hamburgse Reeperbahn, op zoek naar een vreemdgaande frikadellenhandelaar. En dan ligt er plots een lijk in de achterbak van de Kamikaze: makkelijk gevonden maar hoe kom je er vanaf? 

 

Regisseur – Erik de Bruyn

Erik de Bruyns speelfilmdebuut Wilde Mossels was de openingsfilm van het Nederlandse Filmfestival in 2000 en was tevens genomineerd voor Beste Script en Beste Acteur. De film won verscheidene awards in binnen- en buitenland waaronder De Prijs van de Nederlandse  Filmkritiek, De Prijs van de Russische Filmkritiek, De CJP-prijs en de Aanmoedigingsprijs van Het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Erik is ook bekend voor Nadine en De President en voor meerdere korte films waaronder, De Getuige, die genomineerd was voor de Gouden Kalf voor Beste Kort.