Aan De Overkant

AanDeOverkant.png

Categorie: korte film
Regie: Wouter Stoter
Scenario: Gerry de Hoogh
Producenten:  Sander Verdonk & Trent
Executive Producer: Marius van der Weerd
D.O.P.: Adam Fillenz
Gaffer: Zen Bloot
Art Director: Anneloes Uijen de Kleijn
Geluid: Tim van Peppen – Richard Wilder – Stefan Meutstege
Styling: Gabrielle De Gersigny
Make-up: Robert Stouthamer
Montage: Wouter van Luijn

In de nieuwbouwwijk IJburg in Amsterdam wonen MOOS (33) en BEREND (37) met hun twee jonge kinderen. Moos is het zat om alleen maar moeder te zijn terwijl Berend zich kapot werkt voor de hypotheek en droomt van een eigen bedrijf.

Ze zijn allebei moe en op. Intimiteit is ver te zoeken. Dus als Moos wordt uitgenodigd voor het verjaardagsfeestje van haar nieuwe buurman, pakt ze deze afleiding met beide handen aan. Berend heeft er geen zin in, tot hij zijn buurvrouw Suzanne (42) ziet.

Naarmate de avond vordert, blijken Moos en Berend de enige gasten te zijn en worden ze betrokken in de daardoor hoog oplopende spanning tussen hun buurvrouw Suzanne en haar man Ralf (60). Wat -voor het eerst sinds lange tijd- een leuk avondje uit zou moeten zijn, ontaardt langzaam maar zeker in een nachtmerrie. Want Moos krijgt niet alleen ruzie met de arrogante buurman, maar ook blijkt haar eigen man voor haar onbekende ambities te koesteren en wordt ze op heel oncomfortabele wijze geconfronteerd met het feit dat ze toch vooral moeder is.

Als dan tot overmaat van ramp de buurvrouw ook nog probeert om haar man te versieren, realiseert Moos zich dat het tijd wordt om de regie over de avond (en dus over haar leven) weer in eigen handen te nemen.

Regisseur – Wouter Stoter

Wouter Stoter regisseert sinds 2006 commercials, videoclips en korte documentaires. Zijn clips, voor o.a. Coparck en Moke, hebben op verschillende internationale film- en muziekfestivals gedraaid. FEESTJE is zijn eerste korte fictiefilm. Naast FEESTJE werkt hij momenteel aan een documentaire reeks VOICES OF FOOTBALL, over internationale voetbalcommentatoren en aan de speelfilm KKKHARD, gebaseerd op de rellen in Hoek van Holland in 2009.