Huisvrouwen Bestaan Niet

Categorie: Speelfilm
Scenario: Richard Kemper
Regie: Aniëlle Webster
Producent: CTM Films
Co-producenten: REP Film

In Huisvrouwen Bestaan Niet worden twee halfzussen en hun moeder gedwongen hun onderlinge verschillen aan de kant te schuiven en na te denken over het leven en het huishouden dat ze voeren. Gijsje is een jonge, ambitieuze controlfreak die niks liever wil dan zwanger worden én carrière maken op het reclamebureau waar ze werkt. Haar oudere halfzus Marjolein is getrouwd, heeft drie kinderen en is net haar baan als journalist bij een regionaal dagblad kwijt. Haar nieuwe ambitie: ‘schoolpleinmoeder’ worden. Ze heeft er geen talent voor. Hun moeder Loes heeft zich, tot grote ontsteltenis van haar dochters, met teveel hypotheken op het prachtige familiehuis waar ze woont enorm in de nesten gewerkt en dreigt er door de bank uit te worden gezet. Alleen de bonus die Gijsje met een gouden idee voor een reclamecampagne kan verdienen, kan hen uit de financiële problemen halen. Hiervoor moet ze zich samen met haar aantrekkelijke collega Dominique verdiepen in ‘de Huisvrouw anno nu’. Maar wie is dat? En waar heeft ze echt behoefte aan?