CTM_Icon_LogoFC_RGB_Blue.png

CTM is één van de grootste onafhankelijke entertainmentbedrijven van Europa, met name gespecialiseerd op het gebied van music publishing, management, records en TV-producties.

De overeenkomst in deze uiteenlopende activiteiten is onze ‘drive’ en ambitie om zelf te creëren en een rechtenportfolio in de wereld van media en entertainmentrechten op en uit te bouwen, te beheren en met succes te exploiteren. Voor alle activiteiten die we als media- en entertainmentbedrijf ontwikkelen, geldt dat we het verschil willen maken. Dit doen we in het succesvol exploiteren van intellectueel eigendom in het creatieve domein van muziek, management, records en TV.

Creatie en het verwerven van intellectueel eigendom vormen steeds de rode draad in onze dagelijkse bezigheden. Het verschil maken we vervolgens door onze persoonlijke betrokkenheid, gedrevenheid, passie en ons enthousiasme. Maar ook door ons internationaal sterke netwerk, door de relaties met mediapartners, met componisten, artiesten, producenten en regisseurs, en niet in de laatste plaats door ons ‘CTM on-line royaltysysteem’ waarbij wij 24 uur per dag 7 dagen per week, real time, transparante inzage kunnen geven in de inkomsten voor al onze componisten en partners wereldwijd.

Naast muziek verwerft CTM ook een steeds belangrijkere positie op de Nederlandse markt van artiestenmanagement, waarbij naast artiesten ook meer en meer acteurs  en actrices tot de stal van CTM behoren.


André de Raaff (CEO)

André de Raaff (1953) begon zijn carrière als Creative Manager bij muziekuitgeverij Warner-Basart (de Nederlandse tak van Time Warner) in 1971 om er in 1978 Managing Director te worden. Van 1990 tot 1999 was De Raaff President/CEO van de grootste onafhankelijke Europese platenmaatschappij en muziekuitgeverij Arcade.

Aan het eind van 1999 voegde De Raaff de muziekuitgeverijen van Arcade samen met de grote Nederlandse onafhankelijke muziekuitgeverij Strengholt, hetgeen resulteerde in één van de grootste onafhankelijke Europese muziekuitgeverijen. Tegelijkertijd werd De Raaff lid – en later voorzitter – van de Raad van Bestuur van de Strengholt Groep.

In 2004 startte De Raaff een samenwerking met Denis Wigman en de in 2008 overleden Bob Hubar, waarbij al hun activiteiten samen werden gevoegd in CTM.
De Raaff is bestuurslid van de mechanische en uitvoeringsrechtenorganisatie Buma/Stemra en tevens CEO van Imagem Music Group.In 2014 werd De Raaff door de koning van Nederland geëerd als "Ridder in de Orde van Oranje Nassau". Ook ontving André in 2014 de belangrijkste prijs voor de Nederlandse entertainmentindustrie: 'De Veer'.

De Raaff was bestuurslid van de mechanische en uitvoeringsrechtenorganisatie Buma / Stemra en voorzitter van de Nederlandse Uitgeversvereniging. Daarnaast is André samen met het Nederlandse pensioenfonds ABP verantwoordelijk geweest voor het creëren van de toonaangevende en wereldwijde onafhankelijke muziekuitgever Imagem, in de kortste tijd ooit in de geschiedenis.

Team_m+-+kopie.jpg

Jitze de Raaff (algemeen directeur)

Jitze de Raaff (1980) lanceerde - tijdens zijn studie Commerciële Economie - in 2001 een limousineservice, gevolgd door initiatieven op het gebied van entertainmentwebsites en online webshops. Kort daarna richtte Jitze een artiestenmanagementbedrijf op voordat hij fuseerde met het platenlabel CTM Music & Management. Daarnaast leidt Jitze de muziekuitgeverij CTM Publishing en is hij verantwoordelijk voor alle muziekactiviteiten binnen CTM.