MEROL

MEROL (Dordrecht, 10 februari 1991) is de artiestennaam van de Nederlandse zangeres en songwriter Merel Baldé. Na haar doorbraak in 2018 met de single Lekker Met De Meiden ging MEROL als een speer. Zo verkocht ze begin 2019 razendsnel vier keer Paradiso uit en volgde er een uitverkochte clubtour door Nederland en België. Als kers op de taart won ze aan het eind van dat jaar met Hou Je Bek En Bef Me de 3voor12/3FM Song van het Jaar Award.

MEROL maakt Nederlandstalige popmuziek met jaren ’80 disco invloeden en flirt met Kylie Minogue, Donna Summer en Roísin Murphy. Met haar nietsontziende, ondeugende teksten maakt ze vele tongen los. Ze speelt in op de huidige tijdsgeest en kaart taboes rondom body positivity, seks en feminisme aan, verpakt in zwoele, catchy muziek.

Ze ging verschillende samenwerkingen aan met andere artiesten waaronder Bokoesam, Gotu Jim en Arjen Lubach. Begin 2021 werd de videoclip bij haar single knaldrang genomineerd voor een Edison. Ook tekende ze bij platenlabel Universal Music. Momenteel werkt ze aan haar debuutalbum.

Merel studeerde in 2014 af aan de Toneelschool & Kleinkunstacademie en was als actrice o.a. te zien in de vrouwelijke hoofdrol in Soldaat van Oranje – de Musical en als wiskundedocent in de Videolandserie Follow The Soa.