16 november 2021

Eloi Youssef verlaat Kensington in 2022

Na een periode van bijna vijftien jaar deel te hebben uitgemaakt van Kensington gaat zanger en gitarist Eloi Youssef volgend jaar de band verlaten. Dat werd zojuist bekendgemaakt middels een statement van de band op hun social media kanalen. Daarnaast heeft de band twee shows in de Ziggo Dome aangekondigd voor 3 & 4 september 2022, wat tevens de laatste shows samen met Eloi worden.

Er is geen ruzie of onenigheid, maar wel een verschil in toekomstvisie. Jan, Casper en Niles willen nog steeds hun leven aan Kensington wijden, Eloi wil dit niet langer” aldus de band die vooral ook met trots terugblikt: “Het is en blijft een eer om onze muziek met jullie te delen. We hebben de afgelopen 14 jaar waanzinnige en onvergetelijke momenten beleefd en daar zullen we jullie altijd ontzettend dankbaar voor blijven.” Aankomende zondag schuiven de bandleden samen aan bij Humberto Tan op RTL 4 om het vertrek van Eloi nader te verklaren.

Het vertrek van Eloi Youssef betekent overigens niet het einde van Kensington als band. De overige leden, Jan Haker, Casper Starreveld en Niles Vandenberg gaan na het afscheid van Eloi als band verder. Ze gebruiken de tijd die voor hen ligt om zich te buigen over de vorm waarin dat gaat gebeuren. Bovendien maken ze met z’n vieren hun huidige tournee af en sluiten ze hun samenwerking met Eloi op 3 en 4 september 2022 af met twee wervelende shows in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Sinds hun oprichting is Kensington uitgegroeid tot één van de grootste bands van Nederland. Ze ontvingen de Popprijs in 2017, sleepten meerdere 3FM Awards en MTV Awards in de wacht en verkochten de Ziggo Dome inmiddels zestien keer volledig uit. Als eerste Nederlandse band wisten ze tevens in 2018 de Johan Cruijff Arena compleet te vullen. Hun laatst uitgebrachte album is ‘Time’ uit 2019 met daarop nummers als ‘Uncharted’ ‘Bats’ en ‘What Lies Ahead’.  Daarnaast verschijnt op vrijdag 26 november een Unplugged album, live opgenomen tijdens drie uitverkochte shows in TivoliVredenburg in september van dit jaar.