Vergeet mij niet

Categorie: Documentaire
Regie & scenario: Jan Jaap Kuiper
Producent: ThankEve Productions
Co-producent: CTM Docs

Het doel van basisonderwijs is het voorbereiden van kinderen op hun toekomst. Maar alle ouders van de leerlingen op OBS De Verrekijker zijn uitgeprocedeerde asielzoekers die ieder moment het land uitgezet kunnen worden – het is een school vol kinderen met een onzekere toekomst en een traumatisch verleden.

Deze documentaire volgt de bevlogen docenten en directeur van “De Verrekijker”. Hoe gaan ze om met beschadigde, angstige en vaak ook gefrustreerde leerlingen? Hoe geven ze les aan kinderen die niet welkom zijn in Nederland? “De Verrekijker” probeert een normale basisschool te zijn waar ze goed onderwijs krijgen en waar ze kind kunnen zijn. Na een reeks van gedwongen uitzettingen wordt het echter steeds moeilijker om de leerlingen van een veilige haven te voorzien.

De situatie wordt nog ingewikkelder wanneer een nieuwe groep kinderen uit oorlogsgebied Syrië zich aankondigt op de school. Kan “De Verrekijker” de toestroom van vluchtelingen aan? Hoe houden directeur Toon Peters en zijn team de school draaiende in deze omstandigheden?