Sea Of Men

Categorie: Documentaire
Regie & scenario: Manuel Muñoz
Producent: Azhar Media
Co-Producent: CTM Pictures & El Viaje Films
Gefinancierd door: Nederlands Film Fonds

Wanneer een groep filmmakers door de duinen van het Zuidelijke Spanje struint, zoekend naar de sporen van een verloren stad, stuitten zij op oude houten hutjes, versleten door moedernatuur, verstopt tussen de zee en de duinen. Er blijken vier vissersmannen te wonen die zich geheel hebben overgeleverde aan de natuur. Een ieder van hen heeft zo zijn eigen reden om de maatschappij de rug toe te keren.

De vissersmannen wijdden hun gehele leven aan vissen, het staren naar de zee en alcohol. De filmmakers besluiten hun zoektocht naar de sporen van de Duitse archeoloog te staken en zich te verdiepen in deze uitzonderlijke karakters, die veel interessanter blikker te zijn dan speculaties over het verleden.

Regisseur/Scenario – Manuel Muñoz

Manuel Muñoz is geboren in 1978, Sevilla, Spanje. Hij studeerde Marketing aan de Universiteit van Sevilla en Media & Communicatie aan de Universiteit van Lincoln in Engeland. Na enig regie werk in Londen, begon hij aan de Internationale School voor Films en TV in Cuba. Hier studeerde hij af in 2004.