Elevador

Categorie: Documentaire
Regie & scenario: Lars Damoiseaux
Producenten: Sander Verdonk & Jelani Isaacs
Taal: Nederlands

Het lange tijd als verloren beschouwde beeldmateriaal van de laatste reportage van de in 2003 verdwenen journalist Dirk Simons, is afgelopen jaar vrijgegeven door justitie. Lars Damoiseaux, bewerkte dit materiaal tot een bizarre en schokkerende documentaire. De reportage volgt het wel en wee van een flat en haar bewoners in een volkbuurt in Amsterdam Noord. Ieders geluk en ongeluk worden beïnvloed door de (gebrekkige) voorzieningen in de flat. Maar de reportage geeft ook nieuwe en verassende inzichten met betrekking tot de mysterieuze verdwijning van Dirk Simons. Dit heeft recentelijk geleidt tot de heropening van het onderzoek naar de verdwijning door het Openbaar Ministerie.

Regisseur – Lars Damoiseaux

Lars Damoiseaux, naar Antwerpen uitgeweken Nederlander, is scenarist en regisseur van korte films, videoclips, reclamefilms en videogames. Hij heeft een origineel en kurkdroog gevoel voor humor, talent voor acteursregie, grote technische kennis en een krachtige, donkere beeldtaal.
Hij maakt ook deel uit van het regisseurscollectief ‘Baron Von Dingdong’, gespecialiseerd in computeranimatie en is bezig aan het schrijven van zijn speelfilm, ‘Paint it Black’ een cynische komedie over de kunstwereld.