29 oktober 2015

DE GROTE ZWAEN 29 OKTOBER IN DE BIOSCOOP


Na een feestelijke première op het Nederland Film Festival en een bijzondere wereldpremière op het Fantastic Fest film festival in Austin, Texas, is De Grote Zwaen vanaf 29 oktober te zien in bioscoopzalen door heel Nederland. De Grote Zwaen is de langverwachte tweede feature film van schrijver en regisseur Max Porcelijn, waar CTM Pictures eerder al het succesvolle Plan C mee maakte.

Het is de jaren ‘90 en de Amsterdamse schrijver Gerard F. Zwaen (Peter van de Witte) zit in een lastig parket, zo vindt hij vooral zelf. Hij ligt in een scheiding, zijn status als schrijver neemt af, zijn laatste novelle ‘De Spin…’ wordt niet serieus genoeg genomen en hij heeft geld nodig. Maar met tegenslagen komen mogelijkheden, zoals zijn boekhouder hem uitlegt.

Zwaens leven neemt een wending wanneer hij op een onverwacht en gruwelijk tafereel stuit. De schrijver lijkt er echter een mogelijkheid in te zien… Het duurt dan niet lang voordat Zwaen bezoek begint te krijgen van een reeks kleurrijke figuren. De corrupte FIOD-rechercheur Leon (Ton Kas), drugsimporteur Clyde (Michiel Romeyn) en Rijksrechercheur Willem (Ruben van der Meer) lijken de schrijver allen ergens van te verdenken. En dan is er ook nog Zwaens nuchtere vriendin Lisa (Anniek Pheifer), een kunstenares die langzaam maar zeker bij de problemen van de schrijver betrokken raakt.

De gevolgen van Zwaens handelen lijken de schrijver ongemerkt van de meer aardse naar de grotere en oudere thema’s te leiden…

Bekijk hier de trailer van De Grote Zwaen