17 november 2021

CTM Outlander koopt Natalie Hemby’s auteursrechten en sluit een exclusieve deal voor toekomstige copyrights

CTM Outlander kondigt met trots aan dat ze Natalie Hemby’s muziekrechten van het afgelopen decennium heeft gekocht en een exclusieve songwriterovereenkomst heeft gesloten voor haar toekomstige composities. De catalogus bestaat uit 189 uitgebrachte nummers, 26 onuitgebrachte nummers, 8 nummer 1-nummers en 26 eerdere of huidige singles.

Natalie heeft 8 #1-hits geschreven voor country-supersterren zoals Lady A – “Downtown”, Little Big Town – “Pontoon” en “Tornado”, Miranda Lambert – “White Liar”, “Automatic” en “Bluebird”, Jon Pardi met “Heartache Medication” en Justin Moore met “You Look Like I Need A Drink”.

Ze schreef mee aan wereldwijde hits als “Always Remember us this way” van Lady Gaga en “I’ll Never Love Again” door Lady Gaga & Bradley Cooper, onderdeel van de kaskraker ‘A Star Is Born’.

Ook Kelly Clarkson, Sheryl Crow, Landy Antebellum, Chris Isaak en Blake Shelton namen haar liedjes op.

Natalie schreef mee aan het nummer “Love In Slow Motion” op het zojuist uitgebrachte nieuwe album “Equals” van Ed Sheeran, dat op #1 binnenkwam in bijna alle albumhitlijsten over de hele wereld.

Nieuwe releases ook door Alicia Keys kunnen binnenkort worden verwacht.

Natalie werd genomineerd voor twee Grammy Awards 2021 voor Best Country Song voor “Bluebird” van Miranda Lambert en “Crowded Table” van The Highwomen, waarmee ze de Grammy Award in ontvangst mocht nemen.

Natalie Hemby: “Het is een eer en een voorrecht om met CTM Outlander Music te werken. Ze hebben een wereldwijde invloed en worden over de hele wereld diep gerespecteerd. Ik ben verheugd om hen te vertegenwoordigen in de Nashville-kringen en om mijn songwritingcirkels uit te breiden. Dit is een mijlpaal in mijn carrière en ik ben oprecht dankbaar voor deze kans.”

Leslie Ware: “We houden van het werk van Natalie en het was een plezier om met haar samen te werken. We zijn enthousiast over onze toekomst samen.”

André de Raaff (CEO, CTM Outlander): “We hebben vaak met grote interesse gekeken naar schrijvers en catalogi uit Nashville, maar vonden nooit de juiste match voor ons. Toen we met Natalie in contact kwamen, voelden we meteen dat dit de juiste match voor ons was. Een geweldige catalogus en een begaafd uitstekende schrijver met de vaardigheden en het potentieel om te schrijven voor de grootste artiesten ter wereld.”