CTM en het Amerikaanse Outlander Fund kondigen een strategische samenwerking aan. Daardoor wordt er de komende vijf jaar gezamenlijk één miljard dollar geïnvesteerd in de muzieksector.

"/> CTM en het Amerikaanse Outlander Fund kondigen een strategische samenwerking aan. Daardoor wordt er de komende vijf jaar gezamenlijk één miljard dollar geïnvesteerd in de muzieksector.

"/> CTM en Outlander gaan strategische samenwerking aan — CTM
13 april 2021

CTM en Outlander gaan strategische samenwerking aan


CTM-Outlander-Blue.png

CTM en het Amerikaanse Outlander Fund kondigen een strategische samenwerking aan. Daardoor wordt er de komende vijf jaar gezamenlijk één miljard dollar geïnvesteerd in de muzieksector. 

Outlander Capital Management is een in Dallas gevestigd intellectueel eigendomsfonds dat zich richt op zowel muziek- als patent royalty-stromen. Een van de beherende opdrachtgevers, Les Ware, is de mede-oprichter en voorzitter van Marconi, een multi-platform patentbeheerbedrijf.

Outlander maakt onder andere non-fungible tokens (NFT’s) die artiesten, liedjes en andere muzikale momenten vertegenwoordigen. “Hoewel veel NFT’s niet te onderscheiden zijn van inhoud die gratis online beschikbaar is, zullen we onze NFT’s differentiëren door ze te ondersteunen met aantoonbare wettelijke rechten op het nummer, de gelijkenis van de artiest en/of in de gebruikte beelden. Door NFT’s te steunen met wettelijke rechten, verlenen we de tokens een authenticiteitszegel dat vergelijkbaar is met de zegels die door artiesten of professionele organisaties, zoals de NBA, worden uitgegeven.”

Kennisoverdracht

Van de kennis op het gebied van non-fungible tokens wil CTM de komende jaren gaan profiteren. “We willen graag meer kennis opdoen op het gebied van intellectueel eigendom om de rechten te verzamelen die nodig zijn voor holografische uitvoeringen en de uitgifte van NFT’s.”

Outlander zegt op haar beurt ook van plan te zijn de rechten te verzamelen die nodig zijn voor holografische uitvoeringen, inclusief het recht om liedjes en gelijkenisrechten te gebruiken in dergelijke uitvoeringen. “Ons fonds heeft nauwe zakelijke relaties op lange termijn met de bedrijven die het meest waarschijnlijk gemakkelijk te distribueren holografische concerttechnologie zullen leveren. We beheren patenten op dit gebied en hebben een diepgaand begrip van de technologie zoals deze van toepassing zal zijn op zowel e-sports als muziek. We zijn dus goed gepositioneerd om een usecase voor de technologie te bieden die extra inkomstenstromen zal opleveren voor onze artiestenpartners.”

Overname TEN Music Group

Het eerste wapenfeit van CTM Outlander Music LP is de overname van TEN Music Group, opgericht door Ola Håkansson. In het portfolio van Håkanson zitten onder meer hits van Rihanna, Shakira, Panic! At the Disco en Zara Larsson. Larsson’s track Lush Life werd al meer dan 950 miljoen keer gestreamd op Spotify alleen.

Ola Håkansson, oprichter van TEN Music Group: “We zijn ervan overtuigd dat het nieuwe partnerschap tussen Outlander en CTM, samen met de jarenlange ervaring en reputatie van André de Raaff en CTM in het uitgeven van muziek, een geweldig nieuwe thuis zal vormen voor de uitgeveringscatalogus van TEN.”

André de Raaff, CEO van CTM Entertainment: “We zijn zeer verheugd over onze relatie met Outlander en de bewezen investeringsvaardigheden van zijn opdrachtgevers, en kijken uit naar vele winstgevende overnames met Outlander. We danken Ola Håkansson voor zijn vertrouwen en we kijken ernaar uit om de TEN-portefeuille te beheren.”

Veranderende muziekmarkt

Les Ware, managing principal van Outlander: “We hebben de IP-markt voor muziek al een tijdje zorgvuldig bestudeerd. Ons bedrijf beheert al meer dan dertig jaar intellectueel eigendom en we zijn van mening dat het tijd is om onze expertise in te zetten voor de muziekindustrie. Door technologie verandert de muziekmarkt zeer snel en we hebben de diepgaande expertise die nodig is om te navigeren door én te profiteren van deze veranderingen. De overname van TEN past bij onze strategische doelen en dient als een solide basis voor de muziekaankopen van ons fonds. In samenwerking met André vertrouwen we erop dat de overname van TEN Music Group dit de eerste van vele, vele aankopen is.”