9 maart 2018

CTM tekent Tommie Christiaan


WhatsApp Image 2018-03-09 at 12.46.08.jpeg

CTM Publishing start samenwerking met Tommie Christiaan. Tommie Christiaan werd bekend door zijn rollen in musicals als High School Musical, Zorro, Grease en Hair. Dit seizoen schittert hij in de hoofdrol van Emilio Estefan in On Your Feet. Daarnaast speelde Tommie de hoofdrol in de film Afblijven en kreeg vorig jaar lovende kritieken door zijn optredens in het programma Beste Zangers: hij scoorde onder meer punten met zijn vertolkingen van het Italiaanse Caruso, het Surinaamse A Sama De en zijn weergaloze duet Barcelona met Tania Kross. Op 29 maart speelt Tommie de rol van Jezus in de live uitgezonden vertolking van The Passion. In het najaar volgt zijn theatertour In Een Ander Licht. Tommie Christiaan brengt op 16 maart zijn eerste EP uit, met als titel Zoveel Liefde. Na succesvolle musicalrollen en zijn optredens in het programma Beste Zangers, waarmee hij zichzelf als zanger bewees, volgt Tommie zijn hart en gaat voor de muziek.  

Zijn eerste EP vol eigen nummers is een feit, en in het najaar trekt hij het land in met zijn theatertour In Een Ander Licht, vernoemd naar een van de liedjes. De afgelopen maanden heeft Tommie een intense zoektocht afgelegd, op zoek naar zijn muzikale identiteit. De muziek heeft hem altijd al getrokken: “Het is heerlijk om in een rol even iemand anders te zijn en daarin te verdrinken. Maar als ik voor mezelf zing, hoef ik niet te denken aan tegenspelers of de plek waar ik op dat moment moet staan. Dan kan ik er helemaal voor gaan.”

Zijn eerste single Alles Wat Ik Voor Me Zag, die afgelopen oktober verscheen, was een uptempo nummer waarbij Tommie in de videoclip ook zijn danskunsten kon tonen. De vijf andere nummers op de EP, aangevuld met een akoestische versie van Alles Wat Ik Voor Me Zag, variëren in tempo maar hebben wel degelijk een rode draad. De titel zegt het al: alle liedjes gaan over de liefde.

Jij Weet Niet Half, de tweede single, behandelt het gegeven dat je geliefde het uitmaakt terwijl je zelf weet dat je het beste voor diegene bent. In zowel Raak Me Aan als Zoveel Liefde bezingt Tommie dat jubelende gevoel wat je hebt als je ontzettend verliefd op iemand bent en bijna wordt overspoeld door emoties. Echo, tenslotte, gaat over het kwijtraken van een geliefde.

De meeste nummers op Zoveel Liefde nam Tommie op met Sebastiaan Brouwer en Marcel van Daalhuizen van zijn label MBass Records. Daarnaast werkte hij met het producersteam Joost Jellema en Jeroen Rombouts en Future Presidents. Aan de nummers schreef hij zelf mee; bijdragen kwamen van onder meer Karel Schepers, Nigel Schat en Koen Thomassen.