19 december 2017

Britt Scholte en Jelle de Jong ambassadeurs Nationaal Theaterweekend 2018

Op 26, 27 en 28 januari 2018 vindt de derde editie van het Nationaal Theaterweekend plaats. Acteur Jelle de Jong en actrice Britt Scholte zijn de ambassadeurs van dit unieke weekend. Vandaag is het programma bekend gemaakt, ruim zeventig Nederlandse theaters bieden tijdens het Nationaal Theaterweekend een gevarieerd en aansprekend programma aan voor tien euro per voorstelling. Het programma omvat onder andere kindervoorstellingen als ‘Hans & Grietje’ en ‘Het Zandkasteel’, concerten van Roxeanne Hazes en Willeke Alberti, musicals als ‘The Full Monty’, ‘Shock’ en ‘From Sammy with Love’, maar ook cabaret- en magievoorstellingen staan op het programma. Een uitgebreid overzicht van de voorstellingen en activiteiten in het theater bij jou in de buurt vind je op www.nationaaltheaterweekend.nl
 
Ambassadeurs Jelle de Jong en Britt Scholte
Jelle de Jong: “Mijn liefde voor het theater is gigantisch en daarom ben ik razend enthousiast over dit initiatief. Theater is een magische plek waar je voor even kunt ontsnappen aan de realiteit van alledag en op een leerzame, grappige en vooral ook spannende manier met de meest gave kunstvorm die er bestaat te maken kunt krijgen. Helaas is de drempel voor mensen om naar het theater te gaan soms te hoog en verdwijnt de vanzelfsprekendheid waarmee ouders hun kinderen vroeger kennis lieten maken met de magie van theater meer en meer. De trouwe bezoeker wordt ouder en de jonge aanwas blijft uit. Dat is zorgwekkend en ik hoop dan ook dat iedere Nederlander tijdens het Nationaal Theaterweekend de kans grijpt om samen met familie en vrienden een avontuur in het theater aan te gaan en een geweldig betaalbaar uitje te beleven!”
Britt Scholte: ‘Ik vind het belangrijk om te benadrukken hoe mooi de kunsten in het theater zijn. Van kinds af aan werd ik al door mijn ouders en grootouders meegenomen naar het theater. Ik had dat niet willen missen, ben natuurlijk ontzettend trots dat ik zelf nu in het theater mag staan en hoop deze traditie ook door te kunnen geven. Natuurlijk merk ik om me heen hoeveel jongeren zich online begeven in de wereld van YouTube en social media maar theater is in mijn ogen een stukje algemene opvoeding en dus wil ik mijn generatie oproepen om naar het theater te komen.’

Nationaal Theaterweekend
Het Nationaal Theaterweekend is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds. Om het theater vak te vieren en heel Nederland te laten zien hoe leuk, mooi, waardevol, ontroerend, grappig of fijn een avondje theater kan zijn is het Nationaal Theaterweekend in het leven geroepen in 2016. Voor de bezoeker een ideaal moment om het theater in de buurt te (her)bezoeken, maar ook voor de ruim 70 deelnemende theaters om hun bezoekers te ontmoeten middels diverse activiteiten. Het Nationaal Theaterweekend wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij.


Screen Shot 2017-12-19 at 11.09.07.png