Aan superlatieven mocht het niet ontbreken na afloop van de (uitverkochte) eerste editie van Empeiria in de tuinen van Paleis Soestdijk.

"/> Aan superlatieven mocht het niet ontbreken na afloop van de (uitverkochte) eerste editie van Empeiria in de tuinen van Paleis Soestdijk.

"/> Nieuw klassiek initiatief: EMPEIRIA overweldigend succes — CTM
7 september 2016

Nieuw klassiek initiatief: EMPEIRIA overweldigend succes

Hilversum, 4 september 2016

 Aan superlatieven mocht het niet ontbreken na afloop van de (uitverkochte) eerste editie van Empeiria in de tuinen van Paleis Soestdijk.

Meer dan 5000 mensen genoten gisteravond van een nieuwe unieke beleving van klassieke muziek waarbij ook zeker de jongere doelgroep niet werd vergeten. De beste muzikanten in combinatie met visuele effecten die in de klassieke wereld nog nooit vertoond zijn maakten Empeiria 2016 tot een succes.

Superster Ludovico Einaudi was (zoals te verwachten) het hoogtepunt van de avond. Hij kreeg het publiek in complete vervoering. ‘This night was magical’ aldus Einaudi.

Tevens veel complimenten voor Iris Hond, Lavinia Meijer & Rosanne Philippens. Het fantastische Radio Filharmonisch Orkest zorgde ervoor dat alle disciplines als eenheid bij elkaar kwamen.

De vertolking van ‘Concerto d’Aranjuez door JB Meijers maakte indruk zowel als het verrassings-optreden van O’G3ne met een speciale uitvoering van de klassieker ‘Could It Be Magic’.

 Na een succesvolle eerste editie krijg Empeiria een vervolg op 2 September 2017, wederom in de tuinen van Paleis Soesdijk. Een nieuwe line-up bestaande uit de top van de klassieke wereld uit binnen- en buitenland. Kaarten zijn verkrijgbaar via deze link.