31 maart 2016

Empeiria


Empeiria_KV_1920x1080_ENG_3.png

Hilversum 30-03-2016

Zaterdag 3 september 2016 zal de wereldpremière zijn van Empeiria in de tuinen van Paleis Soestdijk. Ludovico Einaudi, Iris Hond, Lavinia Meijer, Rosanne Philippens en nog andere top artiesten die op korte termijn bekend zullen worden gemaakt, zullen onder begeleiding van het Radio Filharmonisch Orkest, met als dirigent Karel Deseure, in een avondvullend programma wereldberoemde klassieke werken en bekende filmmuziek ten gehore brengen.

David Grifhorst (o.a. bekend van The Passion), is creatief verantwoordelijk en tekent tevens voor de TV-registratie.

Nog nooit eerder traden op dezelfde dag en op hetzelfde podium zoveel klassieke topsolisten op in het prachtige decor van Paleis Soestdijk, met een spectaculaire visuele ondersteuning. Met de komst van Ludovico Einaudi is de meest succesvolle internationale klassieke artiest van dit moment aanwezig op de eerste editie van Empeiria. Daarnaast vinden grote Nederlandse klassieke solisten, zoals pianiste Iris Hond, harpiste Lavinia Meijer en violiste Rosanne Philippens het fantastisch om aan Empeiria mee te werken en om samen met het Radio Filharmonisch Orkest een nieuwe klassieke belevenis te creëren.

Iris Hond is vanaf dag 1 betrokken bij de ontwikkeling van het evenement: “Empeiria is het Griekse woord voor beleving. Dit is waar dit evenement ook voor staat. Een nieuwe manier om klassieke muziek te ervaren. Niet alleen door de samenstelling van het programma, maar ook door de totale belevenis er omheen. Noem het een klassiek muziekevenement met wereldberoemde werken met een moderne visuele ondersteuning en dàt op deze zeer bijzondere locatie. Een type evenement waar ik al jaren naar op zoek ben.”

De kaartverkoop voor Empeiria is gestart via www.empeirialive.com

Empeiria

Zaterdag 3 september 2016

Met: Ludovico Einaudi, Iris Hond, Lavinia Meijer, Rosanne Philippens, Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Karel Deseure en vele anderen.

Locatie: Paleis Soestdijk, Baarn

Kaarten: vanaf € 75,00 excl. servicekosten.

Aanvang: 20.15 uur / Terrein open: 18.00 uur

Empeiria wordt in 2016 voor de eerste maal georganiseerd in de tuinen van Paleis Soestdijk. Kaarten voor het festival zijn verkrijgbaar via de website http://www.empeirialive.com. Ook kunnen fysieke kaarten worden gekocht bij de Primera vestigingen.