5 januari 2016

Ferry Doedens doet mee aan dirigeer-programma Maestro

Ferry Doedens is een van de kandidaten die meedoen aan het dirigeer-programma Maestro.

Ook Aaf Brandt Corstius is deelnemer, meldt RTL Boulevard maandag.

“Het lijkt mij echt te gek om met zo’n stokje voor zestig man te staan. Lekker dirigeren”, aldus Doedens, die afgelopen week voor het laatst in Goede Tijden, Slechte Tijden te zien was.

Eerder werd al bekendgemaakt dat RenĂ© Froger, Marlou van Rhijn, Leona Philippo en Patrick Stoof aan het programma meedoen.

Jury

In het nieuwe seizoen van Maestro dat Avrotros vanaf zondag 17 januari wekelijks uitzendt op NPO 1, maakt de Nederlandse dirigent Vincent de Kort zijn opwachting als juryvoorzitter. Hij vervangt dirigent Otto Tausk. Violiste Isabelle van Keulen en contrabassist Dominic Seldis blijven in de jury.

Het eerste seizoen van Maestro werd gewonnen door Lenette van Dongen. Spike was de winnaar van het tweede seizoen van het programma. Naar de finale keken vorig jaar ruim 1,4 miljoen mensen.

Aftrap

Zondag 10 januari verzorgt Maestro-presentator Frits Sissing de aftrap van de shows met het BankGiro Loterij Nieuwjaarsconcert.

In aanwezigheid van de nieuwe Maestro-kandidaten zingen onder anderen Guus Meeuwis, Ilse DeLange en O’G3NE onder begeleiding van een groot symfonieorkest. Maestro-finalist Carlo Boszhard dirigeert het orkest samen met Dominic Seldis.


IMG_2709.JPG