Vanaf 9 januari zullen Niek Roozen en Britt Scholte iedere zaterdag te zien zijn in de nieuwe NTR-quiz-spelshow Superbrein op NPO Zapp!

"/> Vanaf 9 januari zullen Niek Roozen en Britt Scholte iedere zaterdag te zien zijn in de nieuwe NTR-quiz-spelshow Superbrein op NPO Zapp!

"/> Nieuwe quiz-spelshow: Superbrein met Niek Roozen en Britt Scholte. — CTM
4 januari 2016

Nieuwe quiz-spelshow: Superbrein met Niek Roozen en Britt Scholte.

Vanaf 9 januari zullen Niek Roozen en Britt Scholte iedere zaterdag te zien zijn in de nieuwe NTR-quiz-spelshow Superbrein op NPO Zapp! Een show die op zoek gaat naar de slimste bollebozen van Nederland. Samen met Quinty Misiedjan vormen zij een team die strijden tegen twee andere teams van wetenschappers in de dop, voor de felbegeerde titel: “Superbrein”! Een show vol gekke experimenten, spannende proeven en verrassende weetjes. De presentatrice van deze show is Nienke de la Rive Box, die wordt bijgestaan door proefkonijn Miguel Narings.

‘Dokter Brein’ Nienke laat de hersenen van de deelnemers kraken. De teams beantwoorden vragen over de afloop van wetenschappelijke experimenten, voeren proeven en ludieke opdrachten uit, krijgen een praktische uitdaging en worden in de beslissende laatste ronde onderworpen aan een heus vragenvuur. ‘Hoe lang duurt het voor het licht van de zon de aarde bereikt?’ ‘Hoe zeg je het woord ‘legovogel’ omgekeerd?’ En ‘Hoe veel tenen heeft een aap?’

Sidekick Miguel werpt zich op als proefkonijn en ondergaat de proeven en experimenten. Niek, Britt en Quinty kunnen tijdens de uitzending even niet vloggen, want ze moeten alle zeilen bijzetten om de superbreinen van de concurrentie bij te houden.

Uitzending: 9 januari t/m 12 maart 2016, iedere zaterdag om 19.00 uur bij NPO Zapp op 3