19 juni 2015

CTM Pictures opent 35e Nederlands Film Festival met komische roadmovie J. Kessels

Het Nederlands Film Festival opent de 35e editie met onze muzikale komische roadmovie J. KESSELS. Op woensdag 23 september beleeft de film van Erik de Bruyn zijn feestelijke première in het Beatrix Theater in Utrecht. Precies 15 jaar nadat De Bruyns WILDE MOSSELS openingsfilm was. Frank Lammers (WILDE MOSSELS, DE MARATHON, MICHIEL DE RUYTER), Fedja van Huêt (WILDE MOSSELS, SOOF, OVERSPEL) en Ruben van der Meer (Plan C) vertolken de hoofdrollen. Het scenario is geschreven door Gouden Kalf winnaar Jan Eilander (HET ZUSJE VAN KATIA, IK BEN WILLEM). J. KESSELS is de verfilming van de roman van P.F. Thomése.
 
Erik de Bruyn (regisseur):
“Ik ben blij dat ik deze muzikale speelfilm over twee oude vrienden heb kunnen maken met twee oude vrienden uit WILDE MOSSELS in de leading roles. Helemaal fantastisch is het dan dat deze film, 15 jaar na WILDE MOSSELS, ook het Nederlands Film Festival opent! Dat wordt een feest!”
 
P.F. Thomése (auteur van J. KESSELS: THE NOVEL):
“Het is precies de film die dit boek verdient.”
 
J. KESSELS is het verhaal van de bizarre roadtrip van de literaire pulpschrijver Frans (Fedja van Huêt) met zijn favoriete personage J. Kessels (Frank Lammers). In opdracht van een onbekende rijden ze in Kessels’ oude Amerikaanse ‘Kamikaze’ roestbak van Tilburg naar de Hamburgse Reeperbahn, op zoek naar een vreemdgaande frikadellenhandelaar (Ruben van der Meer). En dan ligt er plots een lijk in de achterbak van de Kamikaze: makkelijk gevonden maar hoe kom je er vanaf?
 
In de film is ook de Vlaamse actrice Annick Christiaens (DE OOGGETUIGE, ANY WAY THE WIND BLOWS) te zien in de rol van Brigit, Frans Thomése’s libido-ideaal. Debutante Romi Van Renterghem speelt de jonge Brigit. Marc Lauwrijs (CODE 37) vertolkt de rol van haar broer Bertje, en Bert Huysentruyt (THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN) speelt de rol van Pa de Braaij. Samen vormen zij het gezin De Braaij, die de Vlaamse snackbar ‘De Frituur van Ooit’ runnen in Tilburg.
 
De film is geproduceerd door CTM Pictures in samenwerking met CZAR (België) en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, AVROTROS, Production Incentive, CoBO fonds, Screen Flanders, Taxshelter Maatregel België en het Vlaams Audiovisueel Fonds. September Film Distribution verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland.
 
J. KESSELS is vanaf donderdag 1 oktober in de bioscopen te zien.