3 april 2015

Nieuw album Glennis Grace: ‘Bitterzoet’

Het nieuwe album “Bitterzoet” van zangeres Glennis Grace is ontstaan tijdens de voorbereiding van haar nieuwe theatertour “Live in Concert”. Glennis  bracht veel tijd door in de studio waar een aantal prachtige nieuwe nummers ontstonden. Ook mochten haar live favorieten vanuit het theater niet op het album ontbreken.

Het Album “Bitterzoet- Live & Studio Sessies” bestaat uit een aantal nieuwe liedjes waaronder de door Edwin Evers geschreven “ ik wacht niet meer op jou”en”jij breekt mijn hart het mooiste”. Daarnaast staat natuurlijk de hitsingle “zeg maar niks” op het album en zingt Glennis een prachtig duet met John Ewbank in “Als het ons niet zou doen”.

Glennis wilde naast de nieuwe nummers graag een aantal live nummers uitbrengen om het publiek dat niet bij de theatertour aanwezig was te kunnen laten meegenieten van haar favorieten. Zo was “more than words” een echt succesnummer en natuurlijk mag een knaller van een “Whitney Houston Medley” niet ontbreken.

Het succes van Glennis Grace begon in 2011 met de nummer 1-hit Afscheid die ze vertolkte in het tv-programma “De beste zangers van Nederland”. Haar eerste album werd goud en ook de single ‘”Wil je niet nog 1 nacht bij me zijn” met Edwin Evers leverde een nummer 1-hit op. Na een uitverkochte Heineken Music Hall en succesvolle theatertour in 2014 heeft ze onlangs weer in de Ziggo-dome gestaan als onderdeel van de Ladies of Soul en is ze net begonnen aan haar nieuwe theatertour.