22 september 2014

Frank Lammers en Fedja van Huêt bevestigd voor J. Kessels


Na het succes van Wilde Mossels in 2000 gaat acteur Frank Lammers uit Mierlo weer met Fedja van Huêt de hoofdrol spelen in een Nederlandse roadmovie van regisseur Erik de Bruyn (o.a. De Troon’ en Nadine’). Eind november beginnen de opnamen voor de film ‘J.KESSELS‘.

Het is het verhaal van de bizarre roadtrip die pulpschrijver Frans (Fedja van Huêt) maakt met zijn favoriete personage J. Kessels (Frank Lammers). 

Road Duster
In opdracht van een onbekende rijden ze in Kessels oude Road Duster van Tilburg naar de Hamburgse Reeperbahn, op zoek naar een vreemdgaande frikadellenhandelaar. 

Ondertussen wordt Frans steeds vaker geplaagd door dromen over Brigit, het meisje uit de Snackbar Van Vroeger. En dan ligt er plots een lijk in de achterbak van hun auto: makkelijk gevonden, maar hoe kom je er vanaf? 

Ham- en Tilburg
Frank Lammers: “J.Kessels is voor mij een hereniging met twee van de grootste talenten in de Nederlandse film: Erik de Bruyn en Fedja van Huêt. Naast talenten zijn het ook goede vrienden. 

Daarnaast spreekt de rol en het verhaal mij enorm aan. Kessels is een soort Big Lebowski maar dan anders. Bovendien mogen we naar Ham- en Tilburg; twee van de mooiste steden van Europa.”

De opnames van J.Kessels vinden plaats in Nederland, Vlaanderen en Duitsland. Het scenario is van Gouden Kalf-winnaar Jan Eilander (Het Zusje van Katia, Ik Ben Willem) naar de roman uit 2009 van P.F. Thomése. 

J.Kessels draait in het najaar van 2015 in de bioscoop.