18 november 2014

Ruben van der Meer bevestigd voor speelfilm J. KESSELS


Komiek Ruben van der Meer heeft weer een grote filmrol te pakken. Hij is binnenkort te zien in de nieuwe Nederlandse film J. Kessels.

Dat heeft distributeur September Films dinsdag bekendgemaakt.

Eerder werd al gemeld dat Frank Lammers en Fedja van Huêt de andere hoofdrollen spelen. Het boek J. Kessels van P.F. Thomése vertelt over de bizarre roadtrip die de literaire pulpschrijver Frans (Van Huêt) maakt met zijn favoriete personage J. Kessels (Lammers).

Zij rijden naar de Hamburgse Reeperbahn, op zoek naar een vreemdgaande frikadellenhandelaar (Van der Meer).

Van der Meer, die landelijke bekendheid kreeg met de programma’s Live opgenomen en De Lama’s, speelde eerder de hoofdrol in de misdaadkomedie Plan C. Hiervoor ontving hij een Gouden Kalf-nominatie. Op dit moment draait Van der Meer de komedie De Masters, over vier dertigers die nog eenmaal gaan toeren met hun oude rapgroep.

De film wordt geregisseerd door Erik de Bruyn, die eerder met Lammers en Van Huêt het polderdrama Wilde Mossels maakte. J. Kessels is in het najaar van 2015 in de bioscopen te zien.